Parròquia de La Sagrada Família




l'Església de la Sagrada Família,  el 1989 (autor desconegut) 

El llavors bisbe de Girona, MonsenyorNarcís Jubany i Arnau, va signar el 14 de setembre de 1968,un decret pel qual es creava a Figueres una nova parròquia,    amb el nom de Parròquia de La Sagrada Família de Figueres. Les religioses Dominiques de la presentació (conegudes a la ciutat amb el nom de “Les Franceses”) varen cedir la capella i els locals del seu col·legi, situat a la plaça de l’Escorxador,  pel funcionament provisional  de la Parròquia. D’aquesta manera es posava en marxa la nova parròquia figuerenca, durant l'octubre de 1968.

Interior de l'església el dia de la seva inauguració, el 22 de gener de 1989 (autor desconegut) 



Uns anys més tard, el 20 de juliol de 1984,davant el creixement demogràfic de la zona, amb nous edificis i veïns es va celebrar una assemblea general de la parròquia, on es va constatar la necessitat d’emprendre la construcció d'una nova església parroquial amb els seus corresponents locals. L'edificació es va projectar en un solar del creixent barri de l'Eixample situats al número 5 del carrer Compositor Baró, que Mn. Pere Xutglà feia anys havia adquirit amb aquesta finalitat. S'encarrega el projecte a l'arquitecte figuerenc Alexandre Bonaterra i es varen iniciar les obres el 14 de novembre de 1985.
El diumenge 28 de desembre, festa de la Sagrada Família, titular de la nova parròquia de Figueres, es va celebrar la primera missa al nou temple ja cobert. Presidida pel senyor bisbe, i amb Mossèn Ramon Pijuan, com a rector, hi participaren unes 300persones.
Un any més tard, l'11 de novembre de 1986, s’estrenaven els locals per la catequesi i el dia 22 de gener de 1989, el Bisbe Jaume Camprodon, impulsor de l'obra, va procedir a la benedicció i dedicació del nou Temple parroquial. L’antic espai provisional va passar a ser utilitzat per l'escola pública Josep Pallach.


Façana actual de l'església 

Comentaris

Entrades populars