“La gran cullera”, de Salvador Dalí

L'expositió Dali, el 1979,  alCentre Pompidou-Mnam-Bibliothèque Kandinsky- Jacques Faujour

El 31 de desembre de 2004 ,quan gairebé s’acabava l’Any Dalí 2004, amb motiu del centenari del naixement de Salvador Dalí, es   va procedir a inaugurar la instal·lació de “La gran cullera”, una gran escultura, de 38 metres de llargada, realitzada per Salvador Dalí amb motiu de la seva  exposició antològica que va tenir lloc al Centre Georges Pompidou de París l'any 1979.

Josep Playà i Maset, comissari municipal de l'Any Dalí va fer un parlament en l'acte inaugural de "la gran Cullera"   
La monumental peça es va instal·lar davant de l'edifici de la Policia Local i del seu annex, que acull diversos serveis municipals i que està situat al número 4 de la Ronda del Firal, actual Avinguda Salvador Dalí).
El Centre Nacional d’Art i Cultura Georges Pompidou de París, més conegut com Beaubourg o Centre Georges Pompidou, va fer donació de l’obra a la Fundació Gala-Salvador Dalí, que alhora la va cedir a la ciutat de Figueres, amb la condició que s‘en fes càrrec del transport. Amb la col·laboració de l’empresa Transports Padrosa, aquesta empresa figuerenca va assumir el transport des del magatzem del Beabourg fins a Figueres on es va instal·lar davant de l’edifici de serveis a la Ronda Barcelona, actual Avinguda Salvador Dalí, per ser inaugurada com a cloenda dels actes del centenari del naixement de Dalí. 
La Gran cullera instal·lada a l'Avinguda Salvador Dalí

Comentaris

Entrades populars