Monument a Narcís Monturiol

Ja a l'any 1890 es parlà de fer un monument a Figueres dedicat al seu fill ilustre, el descobridor de la navegació submarina, amb els seus "Ictínios": Narcís Monturiol. Malgrat tot no seria, fins al 1917, amb les obres de reforma de la Rambla, quan aquest   projecte arrbaria a bon port i es faria realitat.ja que, a més, la renovada Rambla era el lloc escollit per a instal·lar-hi el monument.

La Rambla, des de la placeta, abans del monument a Monturiol 

 Es va convocar un concurs, que resultaria guanyat per l'arquitecte Ricard Giralt i Casadesús i l'escultor Enric Casanoves i Roy, autor de les escultures. L'acte inaugural va tenir lloc ei dia 2 de maig de 1918, dins de les Fires i Festes de la Santa Creu, amb uns actes multitudinaris, així com altres actes paral·lels a la inauguració, en dies anteriors, que també aplegaren l'interés dels figuerencs.EI seu cost va pujar a 25.000 pessetes, part de les quals es recaptaren mitjançant donatius i festivals benèfics promonument. Podríem afirmar que aquest és el primer monument públic que es va realitzar a la ciutat.
Ressó a la premsa de la inauguració del monument i un dels projectes presentats i no seleccionats pel jurat.   El monument actual que inclou unes baranes amb unes copes de pedra i l'escultura d'Enric Casanoves 
Comentaris

Entrades populars