Les flaones de Figueres

Les flaones són uns pastissos farcits de crema, tradicionals de l’Alt Empordà, especialment de Figueres, tot i que també es fan a d’altres contrades de la província i, fins i tot, al nord de Castelló i les Illes Balears. El nom de  flaona ja apareix esmentat el 1279 a la carta de població de Palamós com un producte elaborat al forn. Inclou ingredients com la farina, sucre, llet, ous, emulsionant, llimona i canyella i es solien menjar en aplecs i festes, com el que encara es fa a l’ermita de Sant Pau de la Calçada, el tercer diumenge de febrer. Les flaones són semblants als pastissets de Tortosa, unes postres d’origen àrab farcides amb confitura de cabell d’àngel. A Figueres les podreu trobar a molts indrets però no deixeu de provar les de les pastisseries Lacasa i  Fàbrega.
Aprofiteu aquest cap de setmana en què se celebra l’Aplec de Sant Pau de la Calçada (Diumenge, 27 al matí) per gaudir d’aquest dolç tradicional de casa nostra.Durant l’Aplec es sorteja una flaona gegant.

Flaona gegant que es sorteja a l'Aplec de Sant Pau 
de la Calçada

Comentaris

Entrades populars