Les flaones de Figueres
Les flaones són uns pastissos farcits de crema, tradicionals de
l’Alt Empordà, especialment de Figueres, tot i que també es fan a d’altres
contrades de la província i, fins i tot, al nord de Castelló i les Illes
Balears. El nom de flaona ja apareix
esmentat el 1279 a la carta
de població de Palamós com
un producte elaborat al forn. Inclou ingredients com la farina,
sucre, llet, ous, emulsionant, llimona i canyella i es solien menjar en aplecs i festes, com el que
encara es fa a l’ermita de Sant Pau de
la Calçada, el tercer diumenge de febrer. Les flaones són semblants
als pastissets de Tortosa,
unes postres d’origen àrab farcides amb confitura de cabell d’àngel. A Figueres
les podreu trobar a molts indrets però no deixeu de provar les de les
pastisseries Lacasa i Fàbrega.
Aprofiteu aquest cap de
setmana en què se celebra l’Aplec de Sant Pau de la Calçada (Diumenge, 27
al matí) per gaudir d’aquest dolç tradicional de casa nostra.Durant l’Aplec es
sorteja una flaona gegant.Flaona gegant que es sorteja a l'Aplec de Sant Pau |
de la Calçada
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada