Ceba de Figueres
La ceba de Figueres (Allium cepa) és una ceba de sabor dolç i sense picor, característiques aportades per
les condicions climàtiques i geogràfiques de l'Empordà, i molt apreciada per la seva carn dolça i
textura tova. De color rosat amb
tendència a lilós, i de forma una mica aplanada.
L'origen d'aquesta varietat està
lligat a l'Empordà i, sobretot, a les hortes de Figueres, però avui en dia es
cultiva a molts indrets de Catalunya.
Aquest és un producte adherit a la Marca de garantia Productes de l'Empordà. La veu popular li
atribueix el seu nom al fet que quan arribaven per tren a Barcelona les caixes amb cebes i les anaven
descarregant els camàlics feien servis la expressió: “ja arriben
les cebes de Figueres”.
Una característica que millora el seu gust al menjar-la en cru, per amanida, a l'hora de preparar-la, és no utilitzar cap eina de tall, sinó fer-li un cop per esclafar-la, i separar el trossos per menjar. És de gust suau i cruixent a la mossegada. Això fa que sigui popular per prendre-la en sofregits o directament sense coure.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada