Una medalla d’or olímpica per a Joel González



Joel González amb la medalla d'or al podi olímpic  

El figuerenc Joel González, del gimnàs Tae-Sport de Vilafant, va ser el primer, i de moment, únic altempordanès i gironí que ha aconseguit pujar al lloc més alt del podi als JJOO, al guanyar, l’agost de 2012, la medalla d’or i proclamar-se campió olímpic a la modalitat de -58 kg de taekwondo, als Jocs de Londres 2012, després de derrotar a la final el coreà Daehoon Lee per un contundent 17-8.
González es va situar també com el millor taekondista espanyol de tots els temps, ja que va ser el primer or olímpic en aquesta disciplina i l’únic que ha obtingut la triple corona (campió mundial, europeu i olímpic).
Amb aquest triomf l’altempordanès es va convertir, a més, en el primer esportista de l’Alt Empordà, i també de les comarques gironines, que es proclama campió olímpic. El figuerenc va confirmar els pronòstics que el situaven com a màxim favorit a l’or a la modalitat de -58 kg de taekwondo als Jocs de Londres 2012, i va pujar al lloc més alt del podi després de derrotar a la final el coreà Daehoon Lee per un contundent 17-8. González es va situar també com el millor taekondista espanyol de tots els temps, ja que va ser el primer or olímpic en aquesta disciplina i l’únic que ha obtingut la triple corona (campió mundial, europeu i olímpic). L’altempordanès, que arribava a Londres com a número 1 del rànquing olímpic i mundial, no ho va tenir fàcil per arribar a la final. En el combat de vuitens de final, contra el suec Uno Sanli, va cometre una errada amb 4-0 a favor que li va suposar un fort ensurt, ja que el suec va empatar i, posteriorment, va capgirar el marcador (5-6). Quan tot semblava abocat al punt d’or (un quart assalt de 2 minuts), Joel González va impactar en el seu rival a l’últim segon i es va imposar per 7-6. L’australià Safwan Khalil, que l’havia eliminat l’any anterior al preolímpic mundial, era l’escull que el separava de la lluita per les medalles. Després de dos assalts molt igualats (0-0 i 1-1), el figuerenc va impactar al cap del seu rival i va passar a dominar fins al final (5-3). El triomf va situar l’ altempordanès a les semifinals, a només un pas de l’anhela’t combat per la medalla d’or.
El figuerenc ja havia fet història en assegurar-se la segona medalla d’un esportista altempordanès i haver guanyat l’or als campionats mundials de Copenhaguen 2009 i Gyongju 2011, així com també als campionats europeus de sant Petersburg 2010 i Manchester 2012.
Amb tan sols 23 anys, i un palmarès impressionant, el jove taekondista del gimnàs Tae-Sport de Vilafant va marcar una fita mundial.

A més de les medalles esportives Joel González va ser guardonat amb altres importants premis com la  la medalla de plata de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu de l'any 2011, la medalla d'or de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu de l'any 2013, i el Premi Felip de Borbó al millor esportista espanyol de l'any 2012.
El figuerenc en ple combat amb el coreà Daehoon Lee 


Comentaris

Entrades populars