Fonda Condal



Façana de la Fonda Condal als anys 50 amb la font a la cantonada

Aquests dies en què encara es pot visitar al Museu de l’Empordà la exposició “El país dels cuiners”, és una bona ocasió per parlar d’un emblemàtic i desaparegut  establiment restaurador de la ciutat: la Fonda Condal, de la Pujada del castell.
La ciutat de Figueres  ha gaudit des de sempre d’una merescuda fama de ciutat gastronòmica amb un ampli ventall d’establiments de restauració i  d’hostalatge de tota mena. Potser per la importància de la capitalitat comarcal  i les seves comunicacions per carretera i tren, era un lloc de visita i estada  de molts viatgers i venedors  que feien “parada i fonda” en algun dels molts locals amb que disposava la ciutat. A  la imatge que presentem podem veure la façana de la Fonda Condal, que gaudia, a més, d’un reconegut restaurant, o sigui que l’establiment oferia la possibilitat de dormir i menjar en el mateix establiment. La Fonda Condal estava situada en un edifici cantoner entre  l’actual carrer Maria Àngels Vayreda i la Pujada del Castell, al qual donava la façana principal. Actualment seria l’espai que ocupen les sales de Dalí Joies.
Anteriorment  a l’actual espai expositiu hi havia hagut una galeria d’art amb el nom de Vasarely, una botiga d’antiguitats i les anomenades  “Noves Sales”, que durant alguns anys també varen acollir obres de Dalí. Curiosament es pot veure a la dreta de la imatge i a tocar de l’arbre una de les antigues fonts que hi havien als carrers, algunes de les quals es poden veure en les escultures dels monstres creats per Dalí i Pitxot al pati de butaques del Museu Dalí.


Façana de l'actual Dalí Joies on encara es podn apreciar les finestres i portes de l'antiga Fonda Condal   

Comentaris

Entrades populars