Conjunt Géminis

cartell promocional del grup amb estètica Beat (autor desconegut arxiu Josep Loredo)

L’any 1964 es va formar amb aquest nom un conjunt figuerenc, integrat per joves estudiants del Col·legi La Salle. Per tal de fer el PREU (Curs preuniversitari que pretenia ser preparatori), varen haver d’anar a l’Institut Ramon Muntaner ja que als Fossos només es feia fins a 6è de batxiller.
Eren  els anys de les primeres guitarres elèctriques, de l’eclosió dels Beatles i de les sessions matinals organitzades per l’emissora Ràdio Popular de  Figueres. El grup interpretava cançons de Los Sirex, de The Beatles, i de Los Brincos, i els seus seguidors embogien quan a les seves actuacions tocaven “El Rock de la cárcel” o “Ma vie”.
El 1970 varen actuar amb La Trinca, amb un gran èxit, al Festival Musical del carrer Peralada que organitzava la botiga Electro Basar Albert.
També varen actuar als “matinals de la Cate”, organitzades per Ràdio Popular de   Figueres i varen triomfar en els concursos de grups musicals del Casino Menestral competint amb altres conjunts com  Los Tinieblas ,Los Unos i Los Ponis.



Un altre cartell amb els components del grup  (autor desconegut arxiu Josep Loredo)

Amb “Los Géminis” varen actuar diversos amics, arribant a un cert grau de professionalitat, sense perdre mai la frescor de les divertides vetllades de Sant Tomás d’Aquino, patró dels estudiants, que tenien lloc a la  Sala Edison.
A partir de 1967 per raons d’estudis o treball els seus components es varen separar i al poc temps el grup va acabar desapareixent.
A les imatges que reproduïm podem veure dues imatges promocionals del grup
amb els seus components: Toni Fernández (bateria), Josep Mª Surrell (teclats i baix), Xavier Cullell (guitarra rítmica), i Pere Guifré (guitarra solista) on fins i tot la composició dels cartells ens remeten a l’estètica dels “quatre de Liverpool”.




Imatge del grup durant una actuació als anys 60 (autor desconegut arxiu Josep Loredo)

Comentaris

Entrades populars