Els llums dalinians de Nadal



El carrer Nou l'any 2002 (Foto Busquets)

Gràcies a un conveni entre Comerç de Figueres i l’Ajuntament de la ciutat, amb el vist i plau de la Fundació Gala-Salvador Dalí,el Nadal de 2001 es va poder inaugurar una nova, original i exclusiva il·luminació nadalenca que es va instal·lar en diferents carrers del centre de la ciutat, que eren reproduccions a imatge de les nadales que el pintor va realitzar de l'any 1958 fins al 1976 per encàrrec de l'empresa farmacèutica Hoetsch Ibérica S.A. per tal de felicitar els seus clients. El projecte inicial va escollir nou dels dinou models de la col·lecció, entre les quals hi ha àngels, arbres i ales, flors i cors, tots amb un element comú i universal per a totes elles: l'avet, que és un element tradicional tant a Europa com als Estats Units i, per tant, podia ser entès arreu.


A l'esquerra el dibuix original de Dalí ©Fundació Gala-Salvador Dalí i,a la dreta, la interpretació lumínica 

La realització va anar a càrrec de l'empresa de projectes d’il·luminació Gremaca, d’Ourense
El Nadal de 2001 es varen  penjar un total de 222 figures de les reproduccions, que, amb els anys,s’han ant ampliant amb noves figures i noves reproduccions. Ales (1958), El mar (1959), El Quixot (1960), La infanta (1961), Corall (1966), Papallones (1961), Cor (1968), Campanes de sucre (1976) i Àngel Auri (1973). L'any 2002 s'hi va afegir el model inspirat en la perruca de Mae West, però amb la cara de Salvador Dalí i el Nadal del 2004 es varen incorporar les formigues que completen la col·lecció.
Del 2008 al 2011 s’han anat  adaptant totes les figures a la tecnologia  leds, amb el corresponent estalvi energètic.
Igualment cal dir que per les diades nadalenques s’organitzen unes visites guiades amb la Nadalina, una nina del Museu del Joguet, que s'escapa de la seva vitrina per sortir al carrer i descobrir els llums dalinians de Nadal que il·luminen la ciutat.

L'any 2001 el carrer Peralada va gaudir de la nova il·luminació nadalenca
(Foto Busquets)


Comentaris

Entrades populars