Comerços figuerencs: Can Bonet


Façana de la primera botiga Bonet, al carrer de Peralada (Autor desconegut - Col.lecció Família Bonet)

La botiga Bonet de Figueres ha sigut testimoni de l'evolució de la moda íntima de les últimes set dècades a Figueres i la comarca. El popular establiment va celebrar el 1979 els seus setanta anys d’existència, des que el matrimoni format per Francesc Bonet i Josefina Puigvert va obrir-lo el 1949, i des d'aleshores ja hi han passat tres generacions de la mateixa família. L'establiment va celebrar l'efemèride amb una desfilada de models de bany, música en viu i una exposició de fotografies sobre l'evolució de la botiga.
La història s‘inicia quan l'avi Bonet, que feia de viatjant, i la seva dona Josefina,  que era mestra, la destinaven a Puigcerdà a exercir el magisteri. Va ser aleshores quan el matrimoni van decidir provar sort obrint una petita llenceria», segons  explica Maria Soler, esposa de Josep Maria Bonet, fill petit del matrimoni i que actualment regenta el local a Figueres, juntament amb la seva filla, Núria Bonet.

Interior de la botiga amb el Sr. Francesc Bonet (Autor desconegut - Col.lecció Família Bonet)

El matrimoni Bonet va  obrir la botiga al número 22 del carrer de Peralada en un espai molt reduït, on a més de la botiga, hi feien vida  “vivien, menjaven i encara hi tenien un piano», recorda Maria Soler. El negoci, que venia productes de «necessitat i econòmics», va començar a créixer impulsat per les ofertes en la venda de mitges, que incloïen una reparació gratuïta. «Gràcies a això van anar creixent i el negoci es va fer popular», explica.
Vint anys després de l'obertura del local, varen  obrir una segona botiga a Girona. Era el 1969 i d'ella se'n va encarregar la Josefina Puigvert i el primogènit del matrimoni, Francesc Bonet, que actualment encara segueix al capdavant de la botiga al carrer Santa Clara.
La llenceria Bonet no ha parat de créixer, i el 1993, varen adquirir un segon local al carrer Germanes Massanet, a pocs metres de la botiga original.
Les dues botigues es van mantenir obertes fins a l’any 2001, quan, després d’adquirir un baix adjacent al número 8 del carrer de Peralada  es va procedir a tancar el primitiu local de 1949. Aquesta operació va permetre l'ampliació de l'espai per convertir-lo en la botiga actual, amb dues entrades i on poder acollir la dràstica evolució que va canviar els productes bàsics per l'especialització en talles, nous teixits, qualitats i disseny, convertint-se així en un referent a la comarca.
Ara fa uns deu anys, amb l’arribada de Núria Bonet al negoci familiar, tercera  generació de la mateixa família Bonet  es va incorporar la venda en línia i les xarxes socials, adaptant-se als grans canvis en els hàbits de consum i aportant un valor afegit al local i els seus productes

La tercera generació de Bonet amb la exposició gràfica amb motiu dels 70 anys del local (Autor desconegut - Col.lecció Família Bonet)



Comentaris

Entrades populars