Club d´Escacs Figueres

Partides d'escacs l'any 1987 a les feste del Carme del Carrer Vilafant (Foto P.Puérolas) 

Amb l’afany de donar a conèixer també curiositats i entitats esportives iniciem aquest apartat amb el Club d’Escacs Figueres
El Club d´Escacs Figueres va nèixer l´any 1994 quan el Club d´Escacs Royal (de la Societat Coral Erato), que, malgrat que va ser fundat l’any 1932,  durant certes temporades tenia la seva seu social al Cafè Royal de la Rambla,es vafusionar amb l’altre gran club figuerenc, la Penya d’escacs Sant Jordi, entitat que va néixer com a secció del Casino Menestral Figuerenc l’any 1956, encara que, com a entitat esportiva, es va crear l’any 1935. Aquesta fusió dels dos clubs d’escacs figuerencs cercava la unió d’esforços en bé dels escacs de Figueres i de la comarca. Així doncs,malgrat ser un club novell gaudeix de l’avantatge de tenir acumulada una dilatada experiència competitiva i organitzativa heretada dels seus clubs fundadors.
Tanmateix, malgrat la seva curta existència, el camí recorregut en aquests dotze anys ha gaudit d molts èxits ja que el Club ha aconseguit quedar campió de Segona i Primera Categoria Provincial (aquesta en 4 ocasions, assolint en una d’elles també el Campionat de Catalunya). També ha aconseguit guanyar el campionat de Segona i Primera Divisió Catalana.
Logotip de l'entitat 

Una de les seves activitats destacades va ser, el curs escolar 1996/1997, el inici de l'Escola d'Escacs Figueres, com eina de formació per a nens i nenes com a jugadors i com a persones -nexe indissoluble-. amb la finalitat, a més d'ajudar als pares com a eina educativa. En aquests anys s’han format en aquesta escola més d’un centenar i mig d’alumnes.
Entre les moltes activitats que organitzen, destaca des de fa vint anys, l’Obert Internacional de Figueres - Memorial Miquel Mas,en honor a aquest  gran escaquista figuerenc i un infatigable defensor i promotor d’aquesta modalitat esportiva a la ciutat.
Trobareu més informació d’aquesta i altres  activitats del club al seu web: http://www.escacsfigueres.com/index.html

Dos jugadors concentrats durant una partida (Autor desconegut)



Comentaris

Entrades populars