Cinema Savoy

Façana del nou cinema (Foto Miquel Ruiz - El Punt)  
El 1977, es va obrir a Figueres una nova sala amb el nom de Cinema Savoy,  al carrer de Pep Ventura, número 12, al local on anteriorment havia ubicada la seu social i sala de festes de la Societat Coral Erato. Aquesta sala cinematogràfica, amb una capacitat per a 305 espectadors, va ser inaugurada el 22 de desembre amb la projecció del film “Amarcord”, de Federico Fellini. La nova sala, amb 220 metres quadrats d’espai útil, disposava d’un ampli vestíbul que donava accés al saló de descans i a la platea amb capacitat per a 305 espectadors. Els aparells de projecció  eren de la marca “Supersonch amb equips d’altaveus “Alter”. La sala disposava, a més, d’aire condicionat i estava completament insonoritzat. Durant alguns anys la sala va ser utilitzada com a  seu del Cine Club Diòptria per fer-hi projeccions.
El Cinema Savoy es proposava ser una sala d'art i assaig. El seu promotor va ser l'empresari Antoni Camprubí.
Dues imatges de l'interior de la sala(Autors desconeguts)


Malauradament el cinema va haver de tancar portes i el 29 de juliol de l'any 2004 va projectar la seva darrera pel·lícula comercial “Éssers estimats”, i el dia 20 de novembre del mateix any es va celebrar un acte de comiat organitzat pel CineClub Diòptria. Que va comptar amb la projecció d’un film de culte,de 1929, ”A propòs de Nice”, de Jean Vigo amb la participació de la crítica de cinema, Imma Merino i la música en directe de Pascal Camelade.
L’enderroc de la sala i la construcció d’un nou bloc d’habitatges va posar punt i final al darrer vestigi dels cinemes convencionals a la ciutat, després dels tancaments o enderrocs de la Sala Edison, Las Vegas i Juncària.
Per saber-ne més: https://www.archivocine.com/index.php/mas-cine/cines-en-figueres


2004- Comencen les tasques d'enderroc (Autor desconegut)
  
 

Comentaris

Entrades populars