La llar dels jubilats




Façana de l'edifici que acull la llar dels jubilats

El divendres, 6 de maig de 1983, dins els actes de les Fires i Festes de la Santa Creu, es va procedir a la inauguració del nou edifici i instal·lacions de la Llar del Jubilats, situades al capdavall del Firal dels Burros, darrera l’edifici de La Caixa. Diuen les cròniques de l’època que des de molt abans de l'hora prevista per a la inauguració, ja esperaven a ['explanada del Firal  més de cinc-cents jubilats assistents  a la inauguració de la Llar. Moments després de que el conseller de Sanitat, Josep Laporte, procedís, amb les autoritats assistents,  a  tallar la cinta, tots entraren a conèixer les instal·lacions tan anhelades per ells. la Llar dels Jubilats es començà construir l'any 1976., Havien passat set anys  i encara no estava totalment  acabada del tot quan es va inaugurar. Els terrenys varen ésser cedits per l'Ajuntament i l’obra, a càrrec de l'Estat, va pujar uns quaranta milions de pessetes. La Generalitat, una vegada fet els traspassos, es va fer càrrec de l'equipament. per un import aproximat d'uns quinze milions de pessetes.
El personal de la Llar estava format per un administrador, una assistenta social, un ATS. un podòleg i dos ordenances. La llar disposava de cafeteria, sala de jocs, biblioteca. sala de televisió, una sala d'actes i un recinte de rehabilitació.
Com a dada curiosa us adjuntem els preus d’alguns dels serveis de la cafeteria: Cafè, 22 ptes.; tallat, 25; cafè amb llet, 30; iogurt, 25; begudes refrescants, etc. 33; vi comú, 10; Alcohol fi, 35-90. Durant els primers mesos es serveixen aproximadament 500 cafès diaris i a A la cafeteria es juga a cartes (botifarra, canari), sense diners, només per a passar l'estona i també a escacs i dòmino.
El primer president de la junta directiva de la llar va ser Joaquim  Crumols.
Els anys posteriors la Llar es va convertir en un veritable llar per amb un gran nombre de seccions i activitats adreçades als socis, com ara una coral, o la colla gegantera, cursos, tallers, etc.  
Imatges de diferents espais, poc després de la inauguració (Foto Molons HN)


Comentaris

Entrades populars