Hotel President




Façana de l'hotel poc després de la seva inauguració (Foto N.Sans CRDI)


Moment de la benedicció de les noves instal·lacions hoteleres (autor desconegut- Figueres Antic) 

El juny de 1962 s’iniciaren les obres de la construcció d’un nou edifici que havia d‘acollir una nova infraestructura hotelera a la ciutat: l’Hotel President.
El turisme anava agafant volada a Figueres, afavorit pel fet del pas de la nova carretera Nacional II, per on passaven tots els vehicles que entraven i sortien de l'Estat espanyol. Precisament als peus d’aquesta carretera, batejada localment com a “Ronda Firal” va ser el lloc escollit per al nou hotel. Els seus promotors varen  ser l’empresari Antoni Costa Vilanova, d’El Port de la Selva i Esteban Ferrer Pelegrí,  qui varen  encarregar l’obra al llavors jove i prometedor arquitecte figuerenc Pelai Martínez, que, de mica en mica, anava deixant petjada a la ciutat amb moltes construccions.

L'Hotel estava situat al costat de la N-II la via més transitada de la ciutat (targeta postal(autor desconegut)  

L’empresa constructora del mestre d’obres Frederic Cofàn, va ser l’encarregada de dur a terme l’obra, la qual es va realitzar en un temps rècord de dotze mesos.
L’edifici contava amb  set plantes de pisos, altell, planta baixa i soterranis. L’hotel disposava de 80 habitacions amb “todas las comodidades' que se exigen en un Hotel de Categoria Primera A”.segons els promotors, el quals també auguraven que l’emplaçament de l’hotel es trobava en una zona de futur per a la ciutat. Tanmateix també es destacava la creació d’un gran saló restaurant de luxe com no existia cap amés a la comarca.
L’arribada de l’estiu i els primers clients varen fer que l’hotel obrís portes a l’estiu de 1963, si bé la inauguració oficial, es va deixar per a passada la temporada.
IAixí va ser quan, el dissabte 9 de  Novembre de 1963, amb una nodrida representació dels   estaments politics turístics i gastronòmics, així com nombrosos convidats de la nostra ciutat, i de la comarca veïna del Rosselló es va procedir a la inauguració i benedicció de l’establiment, per mossèn  Josep Maria Guinart, rector de la Immaculada y Sant Pau.
Després de visitar les instal·lacions l’empresa va obsequiar als convidats assistents a un  amb un sopar-bufet i, a la ciutat, a un acte popular, amb una audició de sardanes a la Rambla.
Imatge de l'Audició de sardanes a la Rambla, oferta amb motiu de la inauguració (Autor desconegut - Figueres Antic) 


Uns anys més tard, la família hotelera Duran  va adquirir l’edifici i va seguir mantenint la instal·lació hotelera. Durant aquesta etapa amb la família Duran l’establiment i, especialment el restaurant, varen viure  una època de gran esplendor, i els seus menjadors varen acollir tota mena d’esdeveniments, casaments, sopars socials, jornades gastronòmiques,etc, fins que,després d’un temps tancat,  el 2013, el Grup Cap Roig, amb tres hotels més a Sant Feliu de Guíxols- el va adquirir a l'empresari Joan Duran.
Després d’uns mesos d'obres que varen servir per adaptar l'establiment a la normativa vigent i canviar les instal·lacions de subministraments, portes i accessos, tot i mantenint en alguns aspectes la seva imatge d'abans. l’Hotel President tornà a obrir les seves portes al públic.
Tanmateix, amb la seva reobertura, l'Hotel President de Figueres, un dels més grans de la ciutat, va tornar a obrir les seves portes tot estrenant nova categoria, ja que ara llueix quatre estrelles.
imatge que ofereix la façana actualment (Google view)

Comentaris

Entrades populars